Mi történik a kineziológiai oldáson?

A kezelés egy rövid beszélgetéssel indul, ahol a kliens összefoglalja a problémát, hogy egyértelműen meg tudjuk határozni az oldással elérendő célt. Ezután az elülső deltaizmon végzett előtesztekkel ellenőrizzük az izmok megfelelő működését, majd belekezdünk a tényleges kineziológiai oldásba, ahol izomteszteléssel információkat keresünk az ügyhöz. 

izomteszt

Az izomtesztelés ún. biofeedback-módszer, alapja, hogy izmaink tónusa stressz ill. negatív ingerek hatására megváltozik. Ez a változás az izmokon jól érezhető, segítségével pedig célzottan lehívhatóak az agyban, illetve a test sejtmemóriájában tárolt információk. Az izomtesztelés tehát lehetővé teszi, hogy egyszerű kérdésfeltevéssel fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten lévő, valódi okára, és hogy megtaláljuk azokat a korrekciókat, amelyekkel egyénre szabottan segíteni tudjuk a blokkok feloldását. Éppen ez a célzottság az, ami a One Braint annyira hatékony módszerré teszi.


Miután megtaláltuk az esetlegesen megtagadott érzelmeket, az okozó esemény korát, és feltártuk magát az eseményt, a jelennel párhuzamot keresve átbeszéljük a problémát, ill. szintén izomteszteléssel választunk a rendelkezésre álló számtalan korrekció közül azzal a céllal, hogy gyengéden, ám hatékonyan eltávolíthassuk a testből és az elméből a blokkot okozó negatív érzelmi töltést és utat nyithassunk a változásnak

Maui eszenciák

 

A használt korrekciók egyszerűen elvégezhető, fájdalommentes, nagyon hatékony és általában rövid gyakorlatok. Használunk különböző meditációs jellegű technikákat, virág- és kerti esszenciákat (pl. Bach-virágesszenciák), de ezek mellett konkrét, a testen és az izmokon elvégzendő korrekciókat is, amelyekkel pl. a meridiánokon vagy a test különböző területein lévő ún. neurolimphatikus és neurovaszkuláris pontokkal dolgozunk.


Ezután megvizsgáljuk, hogy szükség van-e a jelenben is korrekcióra, ill. valamilyen jövőbeli megerősítésre, vagy otthon meghatározott ideig tovább végzendő gyakorlatra. 

A kezelés végén szintén izomteszteléssel ellenőrizzük, hogy szükség van-e további oldásra a témában, és ha igen, mikor.

 

Fontos, hogy az oldás során a kliens maga jut olyan fontos felismerések birtokába, amelyeken keresztül megérti a helyzete okát, eredetét és azt, hogy hogyan tud azon változtatni a jövőben. Nem passzív szereplő tehát, neki magának is aktívan dolgoznia kell. A kezelő csupán segítő, a kliens feladata és felelőssége, hogy életében saját magát, mint irányító Tekintélyt felismerve maga is tudatosan megtegye a lépéseket a változás irányába.