Kineziológia

Stresszoldás - a kineziológiáról néhány mondatban ...

Minden valaha átélt esemény nyomot hagy bennünk. A negatív, stresszt okozó múltbéli élmények gátolnak bennünket abban, hogy szabadon, kiteljesedve élhessük az életünket és olyan blokkokat hagynak maguk után, amelyek feszültséget, szorongást, vagy akár testi fájdalmakat és betegséget is okozhatnak. 

A kineziológiai stresszoldás segítségével fel tudjuk tárni ezeket a múltbéli stresszorokat és oldani tudjuk a hatásaikat. Ezáltal el tudjuk engedni a múltban tanult rossz beidegződéseket, viselkedésmintákat, testi-lelki blokkjainkat. Újra helyreáll az egyensúly, beindulnak az öngyógyító folyamatok és újra teljesebben, felszabadultabban élhetjük életünket.

... és egy kicsit részletesebben:

Mi a One Brain™ (Three in One) módszer és kinek segíthet?

kineziológia görög szóösszetétel, a kinesis -mozgás- és a logos -tudomány- szavak összekapcsolásából származó kifejezés. Holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, célja a testben és a lélekben kialakult (energia)blokkok feloldása és ezzel az életünk teljesebbé tétele. (Megj.: NEM masszázs, pszichoterápia, egyszerű elbeszélgetés, távgyógyítás, stb.)

 

A kineziológiának mára számos ága alakult ki, az ezek alapjául szolgáló izomtesztelést először Dr. George J. Goodheart chiropraktikus kezdte még 1964-ben munkája során tudatosan használni arra, hogy izomválaszokból információt kapjon a test állapotáról. Megfigyeléseit tanítványa, Dr. John F. Thie (1933-2005) egészítette ki, fejlesztette tovább és foglalta rendszerbe "Touch for Health" néven, ebből fejlődtek később tovább az egyéb kineziológiai alapú ágak, így az egyik legelterjedtebb, a "One Brain™" módszer is.

Mi történik az oldáson?

A kezelések (amelyeket a One Brain rendszerében oldásnak, stresszoldásnak hívunk, hiszen a negatív érzelmi stressz feloldásáról van szó) során feltárjuk azokat a múltbeli történéseket, amelyek a jelenben alkalmazott viselkedésminták kialakulásához vezettek és amelyek a jelenbeni testi-lelki blokkokat okozzák életünkben. Beazonosítjuk az akkori érzelmeket, és a múltbéli fájdalmat, stresszt lehetőség szerint gyengéden feloldva korrekciókkal helyet csinálunk az új, immáron tudatos döntéseknek és a szabad, a bennünk rejlő képességeinket kihasználó választásnak.